Urban Courtyard

Urban Courtyard

Soft planting around the copper bowl softens the retaining wall behind Hardwood decking creates the seating area, reached by curved steps from the kitchen level. Alchemilla mollis surrounds the copper bowl Slide Garden before redesign

The Brief: Transform an overgrown and inaccessible tiny back yard into a beautiful additional room for relaxation and entertaining

A challenge indeed, of multiple levels in a small space. A two-level garden was created, with a ‘mezzanine’ level for a water feature. Hard wood decking and steps created the main sitting area, with a gravel planting area to the side. Venetian-style slat fencing created privacy and provided a framework for climbers. The beautiful wide shallow copper bowl was used to design the water feature, with water gently falling into the bowl and brimming over to re-circulate. Water plants soften the bowl and rendered wall behind.

Discuss your project

Contact Kate