Sloping village garden

Sloping village garden

Pleached trees (Hornbeams, Carpinus betula) screen the view from the house Verbena bonariensis and Echinacea purpurea provide long season interest in the borders by the house Deep borders with grasses, shrubs and herbaceous planting View back to the house Garden before redesign Garden before redesign

The brief  Transform an overgrown and unfriendly-feeling garden into a family space with wildlife features. Screen the view of new housing at the bottom of the hill without creating a sense of enclosure.

Pleached trees are carefully positioned to screen the view from the house to the new housing. Around the house the existing stone steps and retaining wall are repaired and new hoggin paths created. Generous planting surrounds the house, and at the bottom of the garden wildlife areas are created with a meadow, a wildlife pond, a mixed-species native hedge, and dense planting under and around the conifers.

Discuss your project

Contact Kate